Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια προσπάθεια από το Δήμο για την αναβάθμιση και πιστοποίηση υφιστάμενων παιδικών χαρών και τη δημιουργία νέων.

Θεωρούμε ότι με τις παιδικές χαρές οφείλουμε να δίνουμε την ευκαιρία του παιχνιδιού και της δημιουργικής απασχόλησης σε όλα τα παιδιά μας, χωρίς διακρίσεις. Γι’ αυτό οι παιδικές χαρές οφείλουν να είναι προσβάσιμες από ΑμεΑ, καθώς και να διαθέτουν παιχνίδια με τα οποία θα μπορούν να απασχοληθούν παιδιά ΑμεΑ.

Είναι επίσης σημαντικό οι παιδικές χαρές να εντάσσονται σε χώρους πρασίνου, οι οποίοι να δίνουν και άλλες διεξόδους και επιλογές στους επισκέπτες.

Μια περιπατητική διαδρομή για την οικογένεια, ένας ποδηλατόδρομος για να ασκούνται οι μικροί ποδηλάτες, ένα μικρό υπαίθριο θεατράκι για ερασιτεχνικές παιδικές παραστάσεις, μόνιμα τραπεζοκαθίσματα για ένα πικ-νικ,  μια μικρή καντίνα για ένα ρόφημα ή ένα πρόχειρο γεύμα θα συνέθεταν ένα δελεαστικό περιβάλλον για όλη την οικογένεια.

Προτείνουμε τον επανασχεδιασμό των παιδικών χαρών του νησιού, καθώς και την εγκατάσταση νέων σε χώρους πρασίνου που σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και σχεδόν απρόσιτοι στους δημότες μας.