Το Δημοτικό πάρκο στα Λυκιαρδοπουλάτα έχει έλθει στο προσκήνιο της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό για τις θλιβερές εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης. Σπασμένες σωλήνες που ρέουν ακατάπαυστα, διατηρώντας μεγάλες επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά, ένα υπαίθριο θέατρο γεμάτο σκουπίδια, σπασμένα δέντρα και κλαδιά, σωροί απορριμμάτων σε διάφορα σημεία, σπασμένα παγκάκια, φωτιστικά και λοιπές κατασκευές, συνθέτουν μια απογοητευτική εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Και μέσα σε αυτό έχει εγκατασταθεί μια καινούρια παιδική χαρά, η οποία ενώ θα μπορούσε να απασχολεί δεκάδες παιδιά, ωστόσο με δυσκολία επιλέγει κανείς το συγκεκριμένο χώρο για να παίξουν τα παιδιά του.

Το πάρκο αυτό είναι ιδανικός χώρος για ανάπλαση με σκοπό να αναπτυχθούν πέριξ της παιδικής χαράς όλες οι εγκαταστάσεις και δραστηριότητες που θέλουμε να περιλαμβάνει μια σύγχρονη παιδική χαρά.

Προτείνεται η διαμόρφωση μιας διαδρομής περιπάτου, κατά τον άξονα της οποίας θα περιελίσσεται ένας ποδηλατόδρομος για μικρούς ποδηλάτες.

Κρίνεται επιτακτική η λειτουργία του υπαίθριου θεάτρου που ήδη υπάρχει στο χώρο, μετά τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού, επισκευής και φωτισμού.

Η προσθήκη κάποιων μόνιμων τραπεζοκαθισμάτων για πικ-νικ καθώς και η εξέταση της λειτουργίας  μιας μικρής καντίνας θα δημιουργούσαν έναν πόλο έλξης για τις οικογένειες των δημοτών αλλά και των επισκεπτών.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ανάγκη της προσβασιμότητας όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας στο πάρκο. Το σύνολο του πάρκου θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από ΑμεΑ και στην παιδική χαρά να προστεθούν παιχνίδια με τα οποία θα μπορούν να απασχοληθούν παιδιά ΑμεΑ.