Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος

Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος

Χρηματοοικονομική και Ασφαλιστική

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1988, όμως μεγάλωσε και έζησε στο Αργοστόλι. Το 2005 αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αργοστολίου και ξεκίνησε τις σπουδές του στο ΑΤΕΙ Κρήτης, στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής. Εκεί, η ενασχόλησή του με τα κοινά τον ανέδειξε πρόεδρο του Συλλόγου φοιτητών για 3 συνεχόμενα χρόνια και ταυτόχρονα εκλέχθηκε εκπρόσωπος των φοιτητών για τις Σχολές Διοίκησης Οικονομίας στο Συμβούλιο του ΑΤΕΙ Κρήτης. Το 2012 επέστρεψε στην Κεφαλονιά και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ασφαλιστικός και επενδυτικός σύμβουλος της NN Hellas. Τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιείται παράλληλα με τις ασφαλιστικές εργασίες και στον λογιστικό κλάδο, καθώς έχει ενσωματωθεί στο λογιστικό γραφείο που διατηρεί μέλος της οικογένειάς του.

Πέρα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, συμμετέχει και σε άλλες κοινωνικές δράσεις. Είναι ενεργό μέλος σε θεατρικές ομάδες και για ένα χρόνο διατέλεσε πρόεδρος του Θεατρικού Εργαστηρίου Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς. Ταυτόχρονα, υπηρετεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και υπήρξε ενεργός αθλητής σε τοπικές ομάδες ποδοσφαίρου, όπως ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς, ο Παγκεφαλληνιακός, ο ΑΟΣ, ενώ σήμερα είναι προπονητής στην ανδρική ομάδα του ΑΟ Σάμης.

Τον τελευταίο χρόνο διατελεί μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης και έχει εκλεγεί β’ Γραμματέας της. Ταυτόχρονα, εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΒΕΚΙ) στον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) και είναι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Η Κράνη».