Καλλιρόη (Ηρώ) Καλλιγά

Καλλιρόη (Ηρώ) Καλλιγά

Υπεύθυνη τμήματος οργάνωσης εκδηλώσεων

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1982 όπου έζησε μέχρι το 1989. Μεγάλωσε και έζησε στα Καλλιγάτα Λειβαθούς, απόφοιτος του Λυκείου Κεραμειών. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τα δυο τελευταία έτη των προπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε ως γραμματέας σε ρευματολογικό ιατρείο στην Πάτρα.
Το 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» στο τμήμα Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών (Μ.Ι.Θ.Ε) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε δυο υποτροφίες στο διάστημα αυτό από το κληροδότημα Σπύρου Αντύπα και από το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού των Νίκου και Λυδίας Τρίχα. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο στη Νέα Σμύρνη.
Το 2010 έλαβε αριστείο από το τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), τριετούς διάρκειας. Το 2012 ξεκίνησε την διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η βιωσιμότητα της καντιανής ηθικής φιλοσοφίας στις σύγχρονες αγγλοσαξονικές προσεγγίσεις» και επιβλέποντα καθηγητή τον Στέλιο Βιρβιδάκη.
Το 2012 επιστρέφει μόνιμα στην Κεφαλονιά και ασχολείται με τον γαμήλιο τουρισμό ως event manager και υπεύθυνη του τμήματος οργάνωσης εκδηλώσεων, Mythos Weddings, του ομίλου ΜΥΘΟΣ.
Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες (Rednotebook, The Press Project, Κεφαλονίτικα νέα) για ζητήματα που άπτονται της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Είναι μέλος του Κοινωνικού Εργαστηρίου ΤΡΑΒΕΡΣΟ, μέλος μεταφραστικής κολεκτίβας, ενώ ασχολείται περιστασιακά και με το τραγούδι (στο παρελθόν ως μέλος χορωδιών και στο παρόν ως μέλος συγκροτημάτων).