Συνέντευξη Γεράσιμου Γαβριελάτου στον COSMOS FM 96.5

Συνέντευξη Γεράσιμου Γαβριελάτου στον COSMOS FM 96.5

Στις 03/05/2019 ο Γεράσιμος Γαβριελάτος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου με τον συνδυασμό «Κεφαλονιά Νησί για Όλους», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Cosmos Fm 96.5 με τίτλο «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και οικοδεσπότες την κ. Σπυριδούλα Αναλυτή και τον κ. Δημήτρη Αλοΐζο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής αναπτύχθηκαν συνοπτικά μερικές καίριες θέσεις της δημοτικής μας κίνησης και απαντήθηκαν ερωτήσεις που διευκρίνιζαν περαιτέρω την ταυτότητα αλλά και τη στόχευσή μας.

Ενδεικτικά, ο Γεράσιμος Γαβριελάτος αναφέρθηκε στην πάγια θέση και επιδίωξη του συνδυασμού μας για την αναγκαία επαναφορά πολιτικού πολιτισμού στον δημόσιο διάλογο. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι η υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου απομακρύνει τους πολίτες από τις εκλογικές διαδικασίες και γίνεται εκ του πονηρού. Η πάγια τακτική της δημοτικής μας κίνησης δεν είναι να κηλιδώνει υπολήψεις και συνειδήσεις, αλλά να φέρει τον κάθε πολίτη του Δήμου και εν γένει του νησιού μας στο προσκήνιο, στρέφοντας τον δημόσιο διάλογο στο τι επιδιώκει η κίνησή μας και τι είναι απαραίτητο να γίνει προς όφελος της Κεφαλονιάς και όχι στο πόσο κακός ή ελλιπής είναι ο αντίπαλος συνδυασμός.

Περαιτέρω, επανέλαβε ότι, μεταξύ άλλων, είναι πάγια στόχευση της δημοτικής μας κίνησης να καταστεί και πάλι ο Δήμος και οι τοπικές κοινότητες Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μια ακόμα διοίκηση με φοροεισπρακτικές αρμοδιότητες, όπως έχει καταλήξει σήμερα.

Για τη δημοτική περιουσία, αποσαφηνίστηκε ένας διπλός στόχος του συνδυασμού μας «Κεφαλονιά Νησί για Όλους». Ο πρώτος αφορά την αντίληψή μας ότι ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση που αναζητά αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό κέρδος, αλλά τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους. Θέλουμε βιώσιμους Δήμους αλλά όχι Δήμους – Επιχειρήσεις. Ο δεύτερος στόχος αφορά την πλήρη καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του νεοσύστατου Δήμου Αργοστολίου, αλλά και των ακινήτων που του έχει παραχωρηθεί η χρήση τους, όπως επίσης και στη διάκρισή τους σε αυτά που εξυπηρετούν και μπορούν να προάγουν τον τουρισμό για το σύνολο του νησιού μας και σε αυτά τα οποία θα καλύπτουν την κοινωνική πολιτική του συνδυασμού μας.

Τέλος, στην ερώτηση για ποιους λόγους θα προέτρεπε τους ακροατές να ψηφίσουν τον Γεράσιμο Γαβριελάτο, απάντησε ότι «Δεν θα πει να ψηφίσουν τον Γεράσιμο Γαβριελάτο ούτε να μην τον ψηφίσουν. Ο Γεράσιμος Γαβριελάτος είναι μέρος ενός συνόλου, ενός ζωντανού συνόλου… … Θα πει για ποιο λόγο να ψηφίσουν τον δημοτικό συνδυασμό Κεφαλονιά Νησί για Όλους: γιατί αποτελείται από ανθρώπους με ήθος, αξιοπρέπεια, θέληση, από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Ευχαριστούμε την κ. Σπυριδούλα Αναλυτή και τον κ. Δημήτρη Αλοΐζο για την πρόσκληση.

Η φωτογραφία και το ηχητικό είναι από το http://www.965.gr